A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Плов, шашлик та Вєрка Сердючка: або як мешканців громади зі святами вітали

Дата: 17.10.2017 21:53
Кількість переглядів: 995

День села – це свято, яке єднає всіх жителів, воно пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного села є часточкою історії нашої держави. А її, відомо, творять люди. Щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Тож 14 жовтня в Розумівському будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений  відразу декільком датам: Дню села, Дню захисника Вітчизни, Дню українського козацтва та Покрові. Захід розпочався з привітань сільського голови Долинської сільської ради Федчука Б.М., який від щирого серця поздоровив всіх зі святами. Побажав добра, здоров'я, родинного затишку, щоб у кожній домівці панували мир і спокій. 

Фото без опису
Привітання сільського голови Долинської сільської ради Федчука Б.М.

Після офіційної частини розпочався чудовий концерт, який підготували артисти художньої самодіяльності Розумівського і Новозапорізького будинків культури, та Нижньохортицького клубу.  

Фото без опису

Танцювальний колектив «Ритм» Розумівського БК з композицією «Ой, говорила чиста вода»
 Фото без опису
Учасниці танцювального колективу Розумівського БК з композицією «Танго»

 Фото без опису
Учасниці вокального колективу «Берізка» Нижньохортицького клубу
 Фото без опису
Учасники танцювального колективу Розумівсьокго БК з танцювальною композицією «Вальс»

 Фото без опису
Вокальний колектив «Гармонія» Розумівського БК 
Фото без опису 
Своєю неповторною піснею привітали жителів села маленькі вихованці ДНЗ «Казка» разом з вихователькою Зизкун Тетяною Анатоліївною
Фото без опису 
Учасники танцювальних колективів «Сонечко», «Вікторія» та «Мегастар» Новозапорізького БК з композицією «Україна»
Фото без опису 
Учасниці танцювального колективу «Мегастар» Новозапорізького БК виконали запальний сучасний танець 
Фото без опису 
Учасниці танцювального колективу «Мегастар» Новозапорізького БК з естрадною композицією «Ніно»
Фото без опису 
Учасниці танцювального колективу «Вікторія» Новозапорізького БК, танцювальна композиція «Світ чарівних книжок»
 Фото без опису
Привітала жителів Розумівки зі святом Могильницька Вероніка (с.Канцерівка), виконавши пісню «Батьки мої»
 Фото без опису

 

На захід завітала знаменита гостя і неперевершена співачка Вєрка Сердючка, яка не тільки  виконала гумористичний номер, а ще і провела лотерею для присутніх. Під час якої 10 щасливих переможців отримали різноманітні  подарунки. 

Фото без опису
 
Святковий концерт завершився виступом старости Розумівського старостинського округу Богоутдінової Н.М., яка ще раз привітала жителів села зі святами, побажала процвітання та благополуччя рідному краю.

Наступного дня 15 жовтня 2017 року  своє 95 – річчя святкувало село Нове Запоріжжя.

  Фото без опису    Фото без опису
Захід розпочався з привітання заступника сільського голови Долинської сільської ради з гуманітарних питань Данільчак Г.В., яка побажала всім присутнім щастя, добробуту та злагоди. Міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, радості і миру. Після виступу працівники Новозапорізького БК вручили запашний коровай, а всіх глядачів пригостили запашними пампушками.

Фото без опису
Привітання заступника сільського голови Долинської сільської ради з гуманітарних питань Данільчак Г.В.

Вшанували пам'ять   полеглих односельчан в роки Другої Світової війни покладанням квітів. Також до Дня захисника України та Українського козацтва  від імені голови Долинської сільської ради Федчука Б.М. вручили подяки односельцям – учасникам  АТО:  Гончару  А.О., Сосновському І.Г., Желєзняку С.Б., Фляуму  Д.І., Некрасову  С.В., Медвєдєву М.С., Галєту О.С., Кузьміну Д.С., Кузьміну А.С., Яременку С.В., Яременку О.В., Семенюку  В.А., Тімофєєву А.П., Коваленку О.В., Шабашову О.С., Борзову О.Г., Рибалко О.О., Лабору  М.М.

Фото без описуФото без опису
                           
Учасникик АТО  Борзов О.Г. та  Яременко О.В.

Також за добросовісне дотримання  правил благоустрою населеного пункту  та зразкове утримання прибудинкової території подяки підписані головою Долинської ОТГ Федчуком Б.М. отримали 50 жителів села Нове Запоріжжя. 

 Фото без опису
Далі свято продовжилося нагородженням жителів села у різних номінаціях грамотами та солодкими подарунками. Так, у номінації «Найстарший житель села» були відзначені  – Баранов А.С., Ворогушина Л.А., Шляховий М.І., Деркач О.А.; «Найменший житель»  - Мельник Єлизавета та Федькович  Дарина; «Ювілей весілля» - подружжя Величко – 20 років  та подружжя Некрасових – 25 років. Привітали і жителів села, котрі святкували цього дня свій День народження: Чумаченка Дмитра та Міщенка Олександра. 
Вручили подяки від працівників Новозапорізького БК за допомогу у підготовці та проведенні заходу до Дня людей поважного віку: Некрасовій С.В., Холодняк В.М., Хоруватій Л.П., Барило Л. В., Хохотві Т.В., Кібець Л.С. А також Величко Л.М. та Гринь А.Ю. за пошиття сценічних костюмів для танцювальних колективів Новозапорізького БК. 
Отримали подяки  за допомогу у підготовці та проведення урочистих та святкових заходів Рибак Катерина та Бжезицька Яна. А учасниці танцювального колективу «Мегастар»: Літвінова Ангеліна, Франчук Ганна, Чтеян Лілія та Желудько Ірина отримали подяки за багаторічну активну участь у художній самодіяльності Новозапорізького БК.
 Фото без опису

Учасниці танцювального колективу «Мегастар»

Для присутніх гостей виступали артисти Високогірненського клубу та Новозапорізького будинку культури. Учасниці вокального колективу «Золота молодь» виконали веселі колоритні пісні та гуморески. 


 Фото без опису
Вокальний колектив «Золота молодь» Високогірненського клубу

Танцювальні колективи «Фісташки» та «Живчики» Високогірненського клубу виконали ліричну композицію «Два кольори» та  веселий запальний танець «Дискотека – 90х».
Гучними оплесками вітали учасників танцювальних та вокальних колективів Новозапорізького БК, які вражали присутніх своїми талантами.. 


 Фото без опису
Вознюк Діана та танцювальний колектив «Мегастар» виконали музично – танцювальну композицію «Країна калинова»

Фото без опису
 Танцювальний колектив «Сонечко» Новозапорізького БК

 Фото без опису
Вокальний колектив «День і ніч» (Могильницька Вероніка та Масловська Юлія)

Після святкового концерту відбувся розіграш безпрограшної лотереї, під час якої всі учасники отримали цікаві призи. 
 

Фото без описуФото без описуФото без опису

В цей час біля будинку культури гостинна Солоха (завідуюча Новозапорізькою бібліотекою Заруденська Л.В.) разом з помічницями пригощала  всіх охочих гарячою запашною юшкою та смачним пловом з салатами, котрі були приготовані за сприяння сільського голови Долинської сільської ради Федчука Б.М.
 

 Фото без опису
Завідуюча Новозапорізькою бібліотекою Заруденська Л.В.
 

Фото без описуФото без опису

Народні гуляння продовжилися біля будинку культури. Дітлахи з задоволенням стрибали на батутах, смакували солодку вату. Всі охочі могли випробувати свої сили у стрільбі у тирі. 
 

Фото без описуФото без опису

       Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Неповторними малюнками хною прикрашала жителька села Тарабарова Анастасія всіх бажаючих. 
Фото без описуФото без опису

 Майстер з розпису хною Тарабарова Анастасія

Всі присутні могли придбати собі корисні та гарні обновки на ярмарку. 
 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Смачним шашликом, бринзою на мангалі, хот - догами та ще багато чим смачненьким можна було поласувати в кафе, яке працювало біля будинку культури. 

Фото без описуФото без опису
Святкування продовжилося  дискотекою 90-х до пізнього вечора. 
Фото без опису

Цього ж дня і село Бабурка святкувало своє День народження. В Бабурському клубі відбувся святковий концерт під назвою «Зі святом, рідне село», на якому вітали місцевих жителів вокальний колектив «Гармонія» Розумівського БК.

 

Автор: Яна Деркач
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора