A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Як пережити спеку, коли на вулиці +30 і вище: поради лікаря

Дата: 20.06.2018 11:56
Кількість переглядів: 843

З наступанням спекотної погоди, ми звернулися за рятівними порадами до головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Долинської сільської ради Олександри Важничої.

Фото без описуТематичне фото

І ось що порадила мешканцям Долинської громади пані Олександра:

* Одяг з натуральних матеріалів.

Щоб легше було пережити спеку – одягайте вільний одяг, виключно з натуральних матеріалів (льон, бавовна). Ці тканини добре дихають і допоможуть уникнути теплового удару. Також потрібно пам’ятати про головний убір.

* Взуття.

Головне  - зручне взуття. Це можуть бути відкриті сандалі спортивного типу, можливо на липучках. Від чого відмовитись: від взуття яке щільно прилягає, а також від кросівок та носків.

* Напої.

Всі і так добре знають, що в спеку особливо хочеться пити. Аби запобігти перегріванню - пийте багато рідини. Тому із напоїв намагайтесь вживати соки, негазовану воду та несолодкі компоти. Носіть їх завжди з собою.

* Фрукти.

Впоратися зі спекою допоможуть і фрукти: персики, абрикоси, сливи, нектарини, черешня. Тримайте їх у холодильнику.

* Вологе прибирання.

Якщо у вас немає кондиціонера, то ввлітку вікна завжди відкриті. Із-за цього в приміщенні накопичується пил, що може призвести до подразнення слизової і провокування різних захворювань. Візьміть за правило робити щоденне вологе прибирання. В чистому приміщенні і дихається легше, і не так спекотно. Завжди носіть з собою носову хустинку та просту воду. Вологою хустинкою можна протерти обличчя і руки. Це освіжить і охолодить вас.

Будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора