A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

«Духовні скарби нашого краю»

Дата: 25.04.2018 16:11
Кількість переглядів: 1167

    24 квітня, на зустріч з випускниками - учнями 11 класу Розумівської школи завітали шановні гості – Почесний громадянин Запорізького району Микола Луц та заступник голови районної ради Сергій Бурма.

Фото без опису

На зустрічі було презентовано книгу І.Я.Павленка, Н.В. Козленка «Духовні скарби нашого краю: усна народна творчість Запорізького району Запорізької області» та передано її в дарунок школі. До збірки ввійшли духовні скарби зібрані студентами філологічного факультету Запорізького національного університету під час фольклорної практики в населених пунктах нашої області. Зустрічаючись з різними людьми, спілкуючись з ними, занотовували твори усної народної творчості. У підготовці збірки до друку використано записи, які було зроблено в 16 селах Запорізького району.

У селі Розумівка та Нижня Хортиця записи готували студенти Михайлик О, Борзенко Л., Максимова О., Ступак І., Скомарохова Д. – колишні учні нашої школи. Ця робота вважається однією із форм вивчення культури свого краю, пізнання власного коріння, розширення знань про історію та сьогодення України, її культуру і, головне, про людей, які цю культуру створюють, зберігають та передають дітям й онукам.

    Ми дуже вдячні нашим гостя за цінний подарунок та гадаємо, що ця книга буде корисною, як учням так і вчителям школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора