A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Закон «Про екологічну експертизу» скасовано: подробиці

Дата: 06.12.2017 13:36
Кількість переглядів: 1707

Інформація для суб'єктів господарювання, види діяльності яких підлягають оцінці впливу на довкілля

З 18 грудня 2017 року вводиться в дію Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», який своїм перехідним положенням скасовує Закон України «Про екологічну експертизу» та визначає новий порядок проведення оцінки впливу на довкілля, повідомляє ЗОДА.

Фото з сайту www.u-hold.ru

Відповідно до нового Закону встановлюються правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямовані на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішення про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Здійснення оцінки впливу на довкілля є обовязковим у процесі прийняття рішень про провадження планової діяльності, визначеної частинами другої та третьої статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Така планова діяльність підлягає оцінці впливу на довкілля, до прийняття рішення про провадження планової діяльності.

ВІдповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», Департамент екології та природних ресурсів Запорізької облдержадміністрації є уповноваженим територіальним органом, що видає висновок з оцінки впливу на довкілля, яким виходячи з оцінки впливу на довкілля планової діяльності, визначає допустимість чи обгрунтовує недопустимість провадження планової діяльності та визначає екологічні умови її провадження. 

Перелік обєктів, які підлягають оцінці впливу на довкілля 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора