A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Набув чинності Закон України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення"

Дата: 31.01.2018 10:52
Кількість переглядів: 1115

30 січня набув чинності Закон України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" № 2168-VIII від 19.10.2017. Підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року. Тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я.


Уже триває підготовка до створення Національної служби здоров’я України — національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення. Тепер МОЗ зможе оголосити конкурс на посаду голови НСЗУ та двох його заступників. Планується, що до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу.
Асоціація міст України наголошує, що розпочався процес автономізації медзакладів – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету. Звертаємо увагу керівників медзакладів на важливість ознайомлення з законодавством та нашими рекомендаціями щодо процесу автономізації.
Для входження в реформу заклад первинної медичної допомоги має обрати медичну інформаційну систему (МІС) та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, яка наразі працює в тестовому режимі. привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табелю технічного оснащення.
Українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними Декларації з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі.

Автор: АМУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Уряду: З лютого починаємо процес передачі землі поза межами населених пунктів об'єднаним громадам у власність


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора