A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Дощ, вогонь та нечиста сила: як громада Івана Купала відсвяткувала

Дата: 12.07.2017 08:12
Кількість переглядів: 1187

6 липня на березі Дніпра біля с.Розумівка відбулося театралізоване свято «Ой на  Івана, ой на Купала», яке підготували працівники Розумівського БК та Нижньохортицького клубу та бібліотеки. Це народне свято, присвячене літньому сонцестоянню та буянню природи, зібрало сотні місцевих жителів та гостей села.

На заході були присутні почесні гості: голова Долинської сільської ради Федчук Б.М., заступник голови Долинської сільської ради Яроцька Н.В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Данільчак Г.В., директор КЗ «Центр культури та дозвілля» Галушка О.А.

Святкування розпочалося з виступу старости села Розумівка Богоутдінової Н.М., яка привітала всіх присутніх зі святом та побажала гарного настрою. А далі перед глядачами розгорнулося справжнє колоритне театралізоване дійство, під час якого Іванко (Багрій Олександр) мужньо долав всі перешкоди від нечистої сили: Відьми (Бібік Ольга - керівник колективу Розумівського БК) та Чорта (Короткий Руслан) аби знайти квітку папороті та одружитися на коханій Оксані (Кругова Катерина). 

 А подружками Оксани були чарівні дівчата  - виователі ДНЗ "Казка" Каспірвоа Марина, Дем'янюк Дарина, Старченко Олена.

На захід також завітали і неповторні красуні-циганки з співочого колективу «Гармонія» Розумівського БК (директор Розумівського БК Юхневич О.М., педагог – організатор  Білик М.О., вихователь ДНЗ "Казка" Зизкун Т.А., та вчитель початкових класів  Патана В.О. Розумвської ЗОШ І-ІІ ступенів), які виконали веселі  пісні, затанцювали запальну «Циганочку» і, звичайно, не обійшлося без гадання на долонях у присутніх гостей. Глядачі бурхливими оплесками проводжали незвичайних гостей.

>>> Відео виступу дівчат можна подивитися ТУТ

Протягом вечора дівчатка з танцювального колективу «Віва денс» майстерно перевтілювалися в образи нечистої сили, виконуючи неповторні танцювальні номери. Саме після такого танцю русалок Водяник (керівник «народного» колективу Розумівського БК Федчак Д.Я. ) дозволив всім присутнім пускати віночки на воду.

На  святі були присутні  гості з села Високогірне колектив «Золота молодь», які виконали веселі жартівливі пісні. Вражала своїм виступ Єлизавета Опара (с.Долинське), яка разом з дівчатами з танцювальних колективів «Вікторія» та «Стар денс» Новозапорізького БК  виконала ліричну пісню «Ой, на Івана, тай на Купала». Народне гуляння продовжилося вражаючим кінним виступом Розумівського кінно-спортивного клубу «Деймос».

Всіх охочих частували смачними пловом, запрошували до участь у різноманітних конкурсах на спритність, витривалість. Завідуча Нижньохортицьким клубом Андрєєва О.І. разом з завідуючою Нижньохортицькою бібліотекою Асєєвою М.К. проводили мастер - клас з плетіння купальських віночків для всіх бажаючих. Незважаючи на дощ, присутні разом з казковими персонажами водили хороводи навколо вогнища, співали пісні,  розбирали Марену та спалювали опудало Купайла. 

Працівники Розумівського БК висловлюють щиру подяку депутату Запорізької обласної ради Кузьменку Р.О., меблевлевий фабриці "Maxigrandt", магазину «Каір» в особі директора Капітоненко І.М, , приватному підприємству «Марков» за фінансову допомогу надану для проведення заходу. А також приватним підприємцям Павленко Т.О., Клочек В.М., Клочек Н.В. та Дружиніну Р.В. за допомогу у приготуванні смачного плову.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ: https://www.facebook.com/dolynska.gromada.org.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора